Diferente intre camere de supraveghere IP si camere analogice.

Diferente intre camere de supraveghere IP si camere analogice.

Când alegeți un sistem de supraveghere pentru afacerea sau casa dumneavoastră, vă veți lovi de multe discuții și păreri legate de camerele IP și cele analogice. Ambele tipuri de soluții vă pot satisface nevoile atât în supravegherea casei cât și în supravegherea afacerii. O camereă analogică transmite fluxul video direct, iar acesta poate fi vizionat pe TV, decodor, PC etc. O cameră IP transmite fluxul în format digital, într-o rețea/server. Alegerea soluției analogice sau IP depinde de nevoile individuale ale fiecăruia, așa că vom încerca să enumerăm diferențele între aceste două tipuri de conexiuni.

Costuri

Acesta este primul lucru ce sare în ochii oricărui cumpărător de sisteme de supraveghere. Camerele analogice sunt mai ieftine față de camerele IP. Tehnologia din spatele camerelor analogice este aceeași tehnologie folosită în televiziuni, încă de la începutul acestora, deci o tehnologie foarte veche (patentată acum aproape 70 de ani), de aici și costul mai redus în raport cu camerele IP.

Camerele IP sunt în general mai ușor de instalat față de camerele analogice deoarece acestea folosesc cabluri de rețea pe care deja le aveți instalate în locație. Deși camerele sunt mai scumpe inițial, costurile cablării, instalării dar și posibilitatea folosirii unei structuri deja implementate aduc un foarte mare avantaj; nu putem ignora avantajul de a avea un singur cablu în casă pe care să îl folosim atât la internet cât și la supraveghere.

Luminozitatea

Lăsând costurile deoparte, nici un sistem de supraveghere nu este bun atât timp cât nu puteți vedea imaginile pe care acestea le surprind. O cameră analogică are performanțe liniare, însemnând că aceasta își menține calitatea constant, atât la întuneric cât și în zone luminoase, pe când o cameră IP își arată adevărata valoare în condiții de luminozitate crescută.

Gândindu-ne la acest aspect, dacă doriți să vă supravegheați locuința fără a lumina curtea permanent, ar fi bine să vă gândiți la un sistem analogic. Dacă vreți să vă supravegheați afacerea, un loc unde este în permanență lumină constantă, ar fi bine să vă gândiți la o soluție IP.

Distanța

Un alt lucru de luat în seamă este distanța la care vreți să faceți supravegherea. În acest caz avantajul îl deține iarăși soluția analogică pentru locuință, iar soluția IP pentru afacerea dumneavoastră. Soluția analogică funcționează bine pe timp de noapte, dar își pierde din detalii direct proporțional cu distanța la care vreți să faceți supravegherea. Camerele IP își mențin detaliile în imagine pe distanțe mai lungi (detalii în depărtare) și sunt ideale pentru supravegherea unei parcări, hale etc.

Când vorbim de sensibilitatea la mișcare, o cameră analogică este mult mai stabilă; aceasta chiar dacă nu are un ”field of view” mare are o stabilitate mult mai bună în cazul balansului creeat de vânt sau chiar și în cazul cutremurelor; în aceste cazuri imaginile proiectate de camerele analogice vor fi mai aproape de realitate față de cele proiectate de camerele IP.

 Claritate

De cele mai multe ori recomandăm soluția IP clienților ce vor să aibă o imagine mai clară și mai detaliată; aici intervine diferența în tehnologie de care vă vorbeam anterior, și motivul principal al diferenței de cost între aceste două soluții. Ca analogie vă puteți gândi la fotografiile făcute cu ajutorul aparatelor de fotografiat clasice cu film, și la fotografiile făcute cu ajutor aparatelor moderne digitale. Așa cum vă spuneam anterior, tehnologia din spatele camerelor analogice este învechită iar rezoluția maximă pe care acestea o pot atinge este de 0.4 megapixeli. O cameră IP poate ajunge la o rezoluție chiar și de 10 megapixeli.

Modalități de accesare a filmărilor

 Așa cum vă spuneam în introducere, camerele analogice transmit un flux video ce poate fi monitorizat cu ajutorul unui TV sau a unui DVR. În cazul unui DVR acest flux video este apoi transformat în format digital și stocat pe un HDD, iar în timpul acestui proces pot interveni pierderi de informație, pierderi de calitate și pierderi de detalii. În cazul unui sistem IP, fiecare cameră are o proprie adresă, o proprie identitate și un propriu management software. Puteți accesa fiecare cameră individual sau sistemul întreg și în acest fel puteți depana mult mai ușor eventualele erori de comunicație. Fluxul pe care îl primește un NVR este deja în format digital, acesta din urmă având strict rol de intermediere a acestui flux; neavând loc transformări de format în acest proces, nu pot interveni nici pierderi de calitate.

Speram ca ati inteles care sunt avantajele camerelor IP si unde le puteti folosi pentru a va ajuta . Pentru alte neclaritata sa nu ezitati sa ne contactati , Consultanta Gratuita pentru sisteme cumparata de la noi.

www.hdsupravgehere.ro 

contact@hdsupraveghere.ro

0774 081 630 

Leave a reply