Avantajele si dezavantajele folosirii unei camere de supraveghere

Avantajele si dezavantajele folosirii unei camere de supraveghere

Tehnologia este ca un cutit cu doua taisuri. Asa cum inovatiile si imbunatatirile pot avea multe beneficii, insa la fel de bine pot fi folosite pentru a crea probleme.

Camerele de supraveghere reprezinta una dintre cele mai bune inovatii ale tehnologiei moderne si pot fi folosite atat in case, cat si in birouri. Au devenit populare ca o masura de securitate eficienta datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Dar, la fel ca alte inventii, camerele de securitate au si cateva dezavantaje. Daca va ganditi sa achizitionati un astfel de echipament la birou sau acasa, dar inca sunteti nehotarati, urmatoarele argumente va pot ajuta sa va hotarati.

Avantaje

  • Impiedica infractiunile

Acesta este cel mai mare beneficiu al instalarii camerelor de securitate. Odata plasate puteti observa efectul pe care il au asupra oamenilor. Chiar daca sunt puse discret, vei incepe sa te simti putin mai in siguranta.

Indiferent ca instalati camerele la domiciliu sau la locul de munca, puteti preveni frecventa infractiunilor. Simpla prezenta a camerelor intimideaza persoanele care ar dori sa produca vreun prejudiciu bunurilor dvs, stiind ca identitatea lor va fi dezvaluita. Indiferent daca intampinati probleme de furt, punctualitate sau productivitate, camera de supraveghere va poate oferi solutiile.

  • Obtine dovezi

Avand camere instalate in locuri strategice, puteti monitoriza actiunile si cuvintele oamenilor in timpul unui eveniment. Camerele moderne nu sunt prevazute doar cu rezolutii de inalta calitate, ci si cu functionalitati audio. Imaginile clare, impreuna cu un sunet perfect, le fac mai eficiente decat oricand. Acest lucru este util in special atunci cand e vorba de o actiune juridica, in care martorul nu isi poate aminti un detaliu important sau sa furnizeze o descriere corecta.

  • Mentine inregistrarile

Daca trebuie sa stiti detalii despre ce s-a intamplat in afara casei dvs sau a biroului in urma cu cateva saptamani poti verifica inregistrarile. Camerele pastreaza si documenteaza tot ceea ce vad in mod sistemati, adica in functie de data si ora evenimentului. Indiferent daca este vorba de o infratiune sau ceva minor, camera inregistreaza facand usor investigarea incidentului.

Dezavantaje

  • Confidentialitatea este o problema

Au existat cazuri in care camerele de securitate au starnit controverse in cazul institutiilor, deoarece angajatii si-au exprimat nemultumirea de a fi sub supraveghere constanta fara permisiunea lor si au invocat motivul „incalcarea vietii private”. Criticii sustin ca au fost ofensati ca sistemele de securitate sa fie plasate in birouri si au sustinut ca acest lucru inseamna ca angajatorul insinueaza sau este deja convins ca angajatii nu sunt cinstiti si vor face ceva necinstit, motiv pentru care activitatile lor sa fie inregistrate.

  • Poate fi o afacere costisitoare

In timp ce unele sisteme nu sunt costisitoare din cauza calitatii lor, cele profesionale costa sute, chiar mii de dolari, in functie de caracteristicile si de numarul de camere si sisteme de monitorizare pe care le cumparati. Instalarea si mentenanta lor presupun costuri adaugate.

  • Nu pot opri furtul

Camere permit utilizatorilor sa inregistreze imagini pentru vizionarea ulterioara si sa fie folosite pentru pedepsirea infratorilor. Cu toate acestea, ele nu pot opri o actiune in desfasurare. Nu alerteaza vecinii sau politia ca un sistem de alarma. Acest lucru inseamna ca veti suferi pierderi chiar si atunci cand ajungeti la proces.

Inainte de a lua decizia de a instala sistemele de securitate, este mai bine să fii informat despre acestea, deoarece acest lucru va permite sa luati o decizie in cunostinta de cauza, care sa va satisfaca nevoile si asteptarile. 

Leave a reply