Importanta senzorilor de miscare in sistemele de alarma

Importanta senzorilor de miscare in sistemele de alarma

Modelele sistemelor de securitate difera in functie de nevoile fiecaruia. Componentele din care este format un astfel de sistem sunt destul de variate, iar senzorii fac parte dintre acestea.

Senzorii de miscare sunt o componenta tehnica a sistemului de securitate, asigurand o siguranta impotriva patrunderii prin efractie a persoanelor straine. Au capacitatea de a determina calitatea radiatiilor sau a miscarilor straine, protejand astfel locuinta sau spatiul in care sunt montati.

Exista mai multe tipuri de senzori, printre care cei PIR (Pasiv Infra Red) care au puterea de a detecta orice miscare prin intermediul infrarosului. Montara unor astfel de senzori se realizeaza cu ajutorul unor specialisti, fiind de obicei pusi pe tavan pentru a avea o raza mai mare de acoperire a spatiului, putand fi combinati chiar si cu intrerupatoare electronice.

Raza de actiune a acestor senzori este de obicei intre 12-16 metri, detectand caldura corpului, fiind si cei mai utilizati pe scara larga in sistemele de securitate. Imunitatea pentru animale este o caracteristica a acestor senzori de miscare, oferind o ignorare a animalelor de pana la cateva kilograme, cerinta des intalnita mai ales de catre proprietarii care au animale.

O evaluare buna a suprafetei in care va fi montat acest sistem este mai mult decat necesara pentru a gasi punctele vulnerabile care trebuiesc acoperite, senzorii de miscare avand o rata de detectie sporita in momentul in care se afla in paralel cu intrusul, nu in sitatia in care se reflecta direct in persoana respectiva, asa ca ajutorul unor profesionisti in domeniu este bine venit, mai ales daca nu aveti experienta cu sistemele de securitate.

De asemnea, exista si senzori de miscare MW care masoara reflexia pe un obiect aflat in miscare, acoperind o raza mult mai mare in comparatie cu cei pe baza de infrarosu. O alta modalitate folosita este tehnologia Dual-Motion, care poate combina 2 tipuri de senzori, ajutand la impiedicarea declansarii unor alarme false.

Senzorii de miscare sunt o caracteristica necesara a sistemelor de alarma, acestia avand rolul de a asigura o functionare corecta a intregului sistem. Pot fi montati atat in case, apartamente, spatii industriale, cat si pe liniile de asamblare pentru a tine evidenta numarului de produse care trec sau chiar de a impiedica trecerea unor anumite echipamente periculoase.

Leave a reply