Ce este tehnologia AHD?

Ce este tehnologia AHD?

Atunci cand alegem achizitionarea unui sistem de supraveghere, la fel ca si un PC, acesta nu vine singur. Trebuie achizitionat cu mai multe accesorii, iar cele mai importante sunt sursele de alimentare. Asa ca indiferent de tipul de sistem ales, este necesara consultarea unui specialist in domeniu.

O camera de supraveghere reprezinta de fapt o varianta prin care poti supraveghea ce se intampla in propria locuinta sau chiar in cadrul firmei tale. Tehnologia AHD reprezinta un mod in care putem avea o imagine profesionala a camerei analogice. Un astfel de sistem este special conceput pentru a avea o calitatea profesionala a camerelor de supraveghere IP, fara a renunta la vechea metoda bazata pe cabluri. Tehnologia AHD reprezinta de altfel un update la vechiul sistem de supraveghere fara a mai fi necesara investitia intr-un sistem cu camere IP.

Sistemele Analog High Definition permit folosirea unei camere de pana la 2 megapixeli, simtindu-se o imbunatatire fata de modelele anterioare, devenind un sistem digital capabil sa capteze imagini clare. Cel mai important aspect al acestor tehnologii este faptul ca sunt compatibile cu orice fel de sistem analog, putand supraveghea pana la 500 de metri, fara a avea intreruperi sau inregistrari lente. O camera de supraveghere are un unghi larg de vizualizare a activitatii care se petrece in spatiul in care este instalata, capabila sa surprinda atat cadre largi cat si restranse.

Este important ca rezolutia camerelor alese sa fie cat mai mare, astfel incat imaginile inregistrate sa fie usor de privit sau de analizat in anumite situatii neplacute. Camerele care functioneaza atat ziua cat si noaptea trebuie sa aiba caracteristici potrivite motivului pentru care s-a ales instalarea acestora.

Pentru cei care se afla in inceput de drum in achizitionarea unui sistem de spraveghere, cel cu tehnologia AHD poate fi o solutie buna, avand in vedere faptul ca are un pret mai scazut in comparatie cu altele, calitatea imaginilor si functionalitatile unui astfel de sistem sunt foarte bune. Acest sistem poate fi conectat atat la camerele clasice, cat si la cele care suporta rezolutii precum HD, DVR AHD, iar inregistrarea imaginilor se face de obicei pe un hard disk.

Avantajele unui astfel de sistem constau in calitatea inregistrarilor, dar si in bugetul redus alocat unui astfel de sistem, avand o calitatea mult mai mare in comparatie cu un sistem clasic. 

Leave a reply