Cum iti alegi corect sistemul de alarma?

Cum iti alegi corect sistemul de alarma?

Sistemul de alarma nu mai este un moft, mai ales pentru persoanele fizice, care locuiesc in case de mari dimensiuni si pentru persoanele juridice, care vor sa isi securizeze sediul de lucru. De aceea, este important sa intelegem cum functioneaza acest sistem si cum putem beneficia de pe urma lui fara sa ne facem probleme.

Sistemul de alarma este cel care ne protejeaza impotriva hotilor sau a celor care incearca sa atenteze la bunurile noastre. In momentul in care cineva patrunde in incaperea sau locuinta asigurata cu un sistem de alarma, senzorul vizual si sonor porneste, iar daca este conectat la un sistem de supraveghere performant, va incepe automat sa redea imagini, in timp real, de la fata locului.

Aceste sisteme vor reusi astfel sa previna si sa combata astfel de actiuni pentru ca, este destul de riscant pentru hoti sa patrunda intr-o unitate pazita cu sistem de alarma. Si, de cele mai multe ori, cand constata existenta lui, hotul se indeparteaza. Daca totusi insista, activarea sistemului va duce la prinderea rapida a faptasului, astfel ca nu vom vorbi de pagube materiale sau umane.

Criterii de selectie a celui mai bun sistem de alarma

Vecinii poate nu va asteptati, dar acestia reprezinta unul dintre criteriile definitorii in alegerea produsului potrivit. De ce? Pentru ca nu este bine sa te izolezi si pentru ca sunt cazuri in care si vecinul isi doreste protectie. In felul acesta, puteti beneficia amandoi la servicii specializate.

Sistemul de camere – asa cum am mentionat anterior, acest sistem de alarma trebuie sa fie insotit de un kit de camere de supraveghere, care sa fie montat in zonele esentiale, in functie de specificul zonei si de amenajarea spatiului. De aceea, montarea acestor elemente difera de la caz la caz, pentru ca, nu se poate intampla la fel peste tot. Locul va fi stabilit de utilizator impreuna cu un specialist in domeniu, care ii va da cele mai bune sfaturi in legatura cu punctele cheie in care ar trebui sa monteze aparatele.

https://www.hdsupraveghere.ro/21-kituri-supraveghere

Senzori – sunt ideali cei de miscare sau de lumina, mai ales atunci cand vorbim despre o scara de bloc. Pe langa faptul ca ajuta la economie, ajuta si la identificarea oricarui tip de miscare, venind in sprijinul sistemului de alarma si a camerelor de supraveghere.

Wireless sau traditional?

Sistemele de alarma traditionale sunt cele care activeaza o alarma, de cele mai multe ori sonora, care anunta faptul ca cineva atenteaza la bunurile respective. Toti cei prezenti sunt instiintati, iar autoritatile intervin cat de repede pot si incearca sa rezolve problema.

Sistemele de alarma wireless nu au nevoie de cabluri pentru a fi alimentate. Comunicarea cu utilizatorii se face prin intermediul unui sistem, setat la distanta, care poate fi accesat inclusiv de pe telefon. Utilizatorul va primi notificari de fiecare data cand totul este in regula, dar si mesaje sau apeluri in momentul in care sistemul identifica un comportament inoportun.

In felul acesta, sunt evitate situatiile in care proprietarul nu aude alarma pentru ca nu este nimeni in interior si nici pe langa locuinta, astfel ca va constata abia ziua urmatoare ca cineva i-a vandalizat locuinta.  

Leave a reply