De ce sa cumperi camera IP in loc de Baby Monitor?

De ce sa cumperi camera IP in loc de Baby Monitor?

Monitoarele speciale pentru supravegheat bebelusi reprezinta de cativa ani alegerea parintilor care isi doresc sa isi tina copiii sub atenta supraveghere, chiar si cand nu sunt in aceeasi camera cu ei. Insa, in ultima perioada a crescut interesul pentru camerele de supravegher IP, care par sa ofere o varietate de functii la un pret la fel de avantajos ca alternativa lor, special creata pentru bebelusi.

O camere ip wireless  foarte buna si ieftina pentru monitorizarea copilului  este acest model de camere de la PNI 

https://www.hdsupraveghere.ro/camere-ip/136-camera-supraveghere-ip-wireless-pni-ip801w-720p-ptz-slot-card-microsd.html

Sau un model pentru oameni mai pretentiosi va aratam un model de camera Ip de la Hikvision 

https://www.hdsupraveghere.ro/camere-ip/105-camera-ip-wi-fi-dome-interior-mini-pt-full-hd-4-mega-pixeli-hikvision-ds-2cd2f42fwd-iws.html

Asadar, de ce sa investesti intr-o camera IP in locul unui baby monitor?

In primul rand pentru ca o poti controla prin internet. Nu doar ca iti poti monitoriza copilul din alta camera direct de pe telefonul mobil, dar poti sa vezi ce face chiar de pe laptopul de la birou. De asemenea, daca investesti intr-un dispozitiv performant vei avea acces si la functia talk back. Nu mai trebuie sa te trezesti in mijlocul noptii ca sa traversezi pana in camera alaturata si sa iti linistesti copilul. Este indeajuns sa activezi ecranul unui aparat cu conexiune la internet si sa soptesti cateva cuvinte. Totul va fi transmis prin microfon in camera bebelusului, care cu siguranta ca se va bucura sa te auda.

De asemenea, alegerea unei camere IP in locul altor mijloace de monitorizare pentru bebelusi inseamna economie de spatiu. De ce? Pentru ca aceasta are toate functiile incorporate intr-un singur sistem, fara sa fii nevoit sa cumperi si accesorii suplimentare precum statie radio in cazul unui baby monitor.

In al treilea rand, o camera de supraveghere IP are un unghi larg de captare, ce iti permite sa vizualizezi intreaga camera, rotindu-se pe doua axe. Pe cand, in cazul in care te hotarasti sa montezi un Baby Monitor, acesta capteaza pe o raza restransa, avand punct de vizualizare direct. Spre exemplu, daca cel mic se repozitioneaza intr-un colt al patului fara vizibilitate pe monitor, tu va trebui sa misti manual camera, astfel incat sa surprinzi si acel punct.

De asemenea, daca vorbim despre un sistem de supraveghere prevazut cu camere IP trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive la o unitate de captare a sistemului. Astfel, poti include in intreaga casa si pana la 4 dispozitive video pentru monitorizare. Prin urmare, este o alegere mult mai avantajoasa daca vrei sa surprinzi activitatea din intreaga casa, mai ales daca angajezi o bona si vrei sa stii cum decurge relatia dintre ei.

Din punct de vedere al costurilor, o camera IP este mai avantajoasa deoarece asa cum am mentionat deja include mai multe functii intr-un singur dispozitiv. Pretul unui Baby Monitor nu este foarte ridicat, insa pe langa achizitia acestuia va trebui sa investesti in accesorii suplimentare.

Camerele IP sunt compatibile cu orice aparat care are conexiune la internet si cu orice sistem de operare: Windows, Android, iOS.

Leave a reply