NVR Camere IP 

Conține 8 produse.
Se afişează 1-8 din 8 articole

NVR sau Network Video Recorder este un sistem de stocare a informatiei video captata de camere de supraveghere tip IP si permite conectarea mai multor dispozitive de monitorizare la o singura unitate. Astfel, un sistem NVR va suporta de la 4 si 8 canale, pana la 16 camere de supraveghere conectate in acelasi timp. Capacitatea foarte mare de stocare a unei astfel de unitati reprezinta alegerea ideala,chiar si pentru zonele,care necesita un numar redus de dispozitive IP. 

Diferenta dintre o unitate NVR si una DVR consta in principiu in transmisia imaginilor printr-un cablu sau printr-un router, avand la baza dispozitive de supraveghere IP. Acestea functioneaza prin conexiunea la o retea, urmand ca un NVR camere IP sa recunoasca dispozitivele de monitorizare si sa le activeze. Astfel, operatiunea de instalare consta in sincronizarea camerelor de supraveghere si a unitatii prin atasarea acestora la o retea.

NVR camere IP are in dotare functii multiple, incluzand accesarea datelor prin intermediul internetului, monitorizarea live din orice loc din care se poate stabili legatura online si avertizarea prin intermediul casutei postale virtuale.

Cum functioneaza un NVR?

Exista doua tipuri de NVR camere IP. Primul model functioneaza prin conectarea dispozitivelor de monitorizare video tip IP la un router, pentru ca apoi functia de cautare a unitatii de stocare video sa identifice camerele de securitate si sa le activeze. Al doilea sistem de NVR camere IP dispune de o retea incoporata sau de un port PoE (Power to Ethernet). Acest model permite sa conectezi camerele de supraveghere direct la unitate, ca si in exemplului unui sistem DVR.

Avantajele unei unitati NVR:

Beneficiile de care dispune aceasta se traduc printr-o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste accesul la imaginile stocate si prin manipularea si operarea lor usoara, in functie de interesele fiecarui proprietar. Majoritatea acestor sisteme dispun de un spatiu de depozitare de la 1 TB pana la 3 sau 4 TB si au incorporate un HDD (Hard Disk Drive) ce permite inregistrarea 24/7.

Acest sistem functioneaza doar pentru camere IP, iar pentru camerele de supravehere tip analog exista unitatile de tip DVR. De aici rezulta prima diferenta dintre aceste doua tipuri de sisteme pentru stocare. In acest caz, fiecare camera IP functioneaza ca un mini computer pe o retea de tip LAN, avand propria adresa IP cu care se conecteaza la baza unui NVR.

Sistemele NVR au capacitatea de a inregistra o rezolutie mult mai mare decat obisnuita unitate DVR, acumuland pana la 2.1 MP. Spatiul de stocare foarte mare permite inregistrarea unei informatii de aceste dimensiuni.

Un sistem din clasa NVR necesita o conexiune foarte buna, pentru a functiona la nivel optim.